• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Nieuws

(9/18) Benelux Semi-Finals: Interview Frank & The Silly Symphonies uit Den Haag 04-08-2014

The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Semi-Finalists 2013/2014

Het 10e seizoen van 'The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2013/2014' is aanbeland bij de BENELUX Semi-Finals die op zaterdagen 4 en 18 oktober a.s. worden gehouden in het prachtige Podium de Vorstin in Hilversum (main hall). Alle regionale rondes zijn geweest en van alle regio’s hebben de beste en populairste bands zich geplaatst bij de laatste 18 bands die verdeeld over de twee Semi-Finals ook nu weer worden beoordeeld in twee categorieën: vakjury en publieksstemmen. De winnaars én de nummers 2 in beide categorieën plaatsen zich voor de BENELUX Grand Finale die op zaterdag 20 december a.s. wordt gehouden in Nederlands grootste Poppodium 013 in Tilburg (main hall). Hier wordt de muzikale strijd om 'The Clash of the Cover Bands Awards 2013/2014' beslist en worden zowel de vakjury-winnaar als de publiekswinnaar beloond met een cd-contract met videoclip met plugging en distributie in de Benelux én een tour van 20 optredens. Beide winnaars mogen zich ook een jaar lang de beste of populairste coverband van de Benelux noemen.

De 18 bands die zich hebben weten te plaatsen voor de BENELUX Semi-Finals zijn zonder uitzondering van zeer hoog niveau en het zal dan ook de vorm van de dag zijn die bepaalt welke bands er uiteindelijk doorgaan naar de grote finale. Voor zowel de vakjury als het publiek wordt dit een zware klus. Alle bands hebben het afgelopen jaar keihard gewerkt om zowel muzikaal inhoudelijk als ook in hun podiumperformance het aanwezige talent optimaal te ontwikkelen en te benutten en staan nu voor één van de grootste uitdagingen in hun muzikale carrière. Hoe gaan ze om met de druk die een tv-productie met zich meebrengt? Lukt het ze weer om boven zichzelf uit te stijgen? Krijgen ze het publiek ademloos stil met de verplichte ballad, maar weten ze ook het publiek uitzinnig te krijgen? Hoe bereiden zij zich voor? Om u alvast een beetje kennis te laten maken met deze bijzondere topbands zullen we de komende negen weken elke maandag en donderdag voorstellen aan één van de hoofdrolspelers in de eindfase van deze boeiende muzikale strijd om 'The Clash of the Cover Bands Awards 2013/2014'.

Frank & The Silly Symphonies in Melkweg AmsterdamMet Swing, Pop, Big Band Frank & The Silly Symphonies uit Den Haag die staat te trappelen zich aan jullie voor te stellen, zijn wij op de helft van de serie van de interviews van alle 18 Semi-Finalists. Frank & The Silly Symphonies won op 18 mei jl. in de Melkweg in Amsterdam in de Regio-Finale de 2e publieksprijs. Het commentaar van de vakjury was: Entertainment van het hoogste niveau! Ondersteund door een 17-koppige Big Band die muzikaal technisch heerlijk weet uit te pakken, weet de leadzanger het publiek binnen no-time aan zich te binden met frisse eigentijdse bewerkingen van nummers als o.a. Mack The Knife van Robbie Williams, Hit The Road Jack van Ray Charles en Minnie The Moocher van Cab Callowy. 18-mans Swing, Pop, Big Band Frank & the Silly Symphonies uit Den Haag weet met verrassende arrangementen, frisse invalshoeken en muzikaal technisch op goed niveau een sterke basis neer te leggen waarmee er vanaf de eerste tonen een interactie met het publiek ontstaat die je maar zelden tegenkomt. Je ziet zelfs het Metalpubliek zich overgeven aan de chemie die deze band tot stand weet te brengen. Met uiteindelijk een 2e plaats bij de publieksstemmen zal Frank & the Silly Symphonies met 8 coverbands in de 2nd BENELUX Semi-Final 18 oktober a.s. in Podium de Vorstin in Hilversum de muzikale strijd aangaan voor een plaats in de BENELUX Grand Finale.

Swing, Pop Big Band Frank & The Silly Symphonies uit Den Haag

Kunnen jullie je in maximaal 5 zinnen voorstellen?
“Frank & The Silly Symphonies is één grote swingende massa! Met een 18 koppige bezetting uit de regio Den Haag/Rijswijk brengen ze een fijne mix van Blues en Swing covers. Frontman Frank weet het publiek voor zich te winnen en laat zich begeleiden door een groep muzikanten die allemaal hun passie voor de muziek weten uit te stralen. Een genot om naar te luisteren én te kijken.
Bandleden:
Jeroen Kesteloo – Ritme – toetsen
Frank Heijman – Vocals – lead
Vera Seriese – Vocals – backing
Robert Jan Snijders – Trombone
Marieke Priester – Alt saxofoon
Vidar van der Meijden – Ritme – elect. gitaar
Rik van Honk – Ritme – toetsen
Matthijs Weskin – Trompet & Bugel
Gerard Kuijper – Vocals – backing
Rune van der Meijden – Ritme – bas
Jorinde Haeser – Vocals – backing
Evert Verheul – Ritme – drums
Paul van Pelt – Tenor & Bariton sax
David Blankenstijn – Trompet”

Wie zijn jullie muzikale helden? Door wie/wat zijn jullie muziek gaan maken?
“Ieder bandlid heeft zijn eigen muzikale voorbeelden, maar voor Frontman Frank heeft het zien van de film The Blues Brothers de grootste impact gehad. Het bijeen brengen van een band die de beste Bluescovers op haar eigen manier speelt, het klinkt als het verhaal van Frank & The Silly Symphonies.”

Wat voor optredens hebben jullie vooral gedaan tot nu toe en wat is jullie doelstelling?
“Tot nu toe hebben we vooral op regionale festivals gestaan. Door de grootte van de band kunnen we niet op elk podium terecht. Daarnaast zijn we nu in de halve finales van The Clash of the Cover Bands beland. Onze doelstelling is om dit jaar de beste coverband van de Benelux te worden.”

Hoe vaak treden jullie gemiddeld per jaar op?
“We treden ongeveer 5 à 6 keer per jaar op. Omdat we zoveel bandleden hebben, hebben we ook met veel verschillende agenda’s te maken.”

Wat onderscheidt jullie van andere bands in jullie genre?
“We spelen de nummers niet gewoon na. We proberen de liedjes eigen te maken en vullen deze aan met een geweldige show. Elk bandlid zorgt ervoor dat er voor het publiek altijd wel iets bijzonders te horen of te zien is.”

Hoe stellen jullie de repertoirelijst samen?
“De eerste jaren hebben we voornamelijk muziek gekozen die goed in onze bezetting past. Dus veel blazers en in een goede toonsoort voor de zangers. Nu proberen we onszelf juist uit te dagen door buiten onze comfort zone te zoeken.”

Zijn jullie een democratische band of is er een duidelijke hiërarchie?
“In eerste instantie kwam frontman Frank met alle nummers, maar in het begin van dit jaar hebben we, uit de bandleden, een werkgroep samengesteld die zich bezig houdt met de ontwikkeling van de band. Deze ‘werkgroep’ bepaalt dus ook welke nieuwe nummers we gaan spelen.”

Hoe benaderen jullie de nummers? Wil je zo dicht mogelijk bij het origineel blijven of hebben jullie de intentie om de nummers een eigen smoel te geven?
“We proberen eerst de nummers superstrak na te spelen in het originele arrangement. Pas als het nummer helemaal in onze vingers zit, gaan we op zoek naar onze eigen toevoegingen. We vergroten bijvoorbeeld de solo’s, bouwen interactie met het publiek in en zorgen voor een verrassende twist.”

Is het afgelopen jaar verandering gekomen in deze benadering? Hoe kijken jullie daar nu tegenaan?
“Ja, dat is veranderd want we willen onszelf steeds verder uitdagen. Waar we eerder veel werkten met uitgeschreven bladmuziek, zoeken we nu steeds vaker individueel de muziek uit. Daardoor kan iedereen zijn eigen interpretatie geven van de muziek.”

De mogelijkheden voor bands om te spelen zijn de afgelopen jaren sterk verminderd en als band moet je steeds meer onderscheidend zijn. Hoe gaan jullie hier mee om?
“Vanaf het begin wist Frank al dat deze band meer moest doen dan alleen maar liedjes spelen. De optredens moeten een totaalbelevenis zijn voor het publiek, maar ook voor de spelers. De inspiratie daarvoor haalde hij o.a. uit het project van Kyteman.”

Frank & The Silly Symphonies in Melkweg AmsterdamFrank & The Silly Symphonies in Melkweg AmsterdamFrank & The Silly Symphonies in Melkweg Amsterdam 

Hoe zijn jullie tot het besluit gekomen om je in te schrijven voor The Clash of the Cover Bands?
“We zijn altijd op zoek naar mooie podia om op te treden, die kans geeft ‘The Clash’ ons. Daarnaast zien we het als een leertraject waarin we elke ronde beter willen én moeten worden.”

Wat heeft The Clash of the Cover Bands tot nu toe voor jullie betekend? Wat zijn de belangrijkste effecten geweest?
“’The Clash’ heeft ervoor gezorgd dat we in een korte tijd véél beter zijn gaan spelen. Mede door de feedback van organisator en jurylid John Van den Borne zijn we scherper gaan repeteren. Ons ‘basisniveau’ is enorm verbeterd.”

Wat zijn voor jullie de voor- en nadelen van het deelnemen aan ‘The Clash’?
“De voordelen zijn dat we in prachtige zalen mogen optreden, waar alles technisch goed geregeld is. Daarnaast krijgen we er elk optreden weer nieuwe fans bij én levert ons leuk foto en video materiaal op.
Een nadeel is dat je meedoet aan een competitie. Muziek maken hoort eigenlijk niet in competitieverband, dat is de verkeerde instelling. Maar de in de huidige maatschappij is dat bijna gemeengoed geworden met alle zang/dans en talentenshows op tv.”

Wat is jullie mooiste herinnering (tot nu toe) in ‘The Clash’?
“Het spelen in de Melkweg in Amsterdam was een geweldige ervaring. We waren zeer goed voorbereid en konden daarom allemaal immens genieten van het spelen op zo’n gaaf podium. We hadden tevens een grote groep supporters mee, die zorgden voor een fijne sfeer in de zaal.”

De regionale rondes zijn jullie goed doorgekomen. Waar staan jullie ten opzichte van de andere 17 bands in de BENELUX Semi-Finals?
“Alle bands die nu nog in de competitie zitten zijn steengoed. Per ronde zagen we het niveau stijgen om ons heen. Gelukkig blijven ons ook ieder optreden weer verbeteren, dus ‘we groeien in het toernooi’.”

Kennen jullie je ‘tegenstanders’ in de BENELUX Semi-Finals? En waar denken jullie t.o.v. hen te staan?
“Een aantal van hen zijn we in de voorrondes tegen gekomen. Omdat we de laatste keren géén juryprijs hebben gekregen hebben we een achterstand die we in de halve finale moeten ombuigen in een voorsprong.”

Wat zijn jullie sterke en minder sterke punten?
“Onze kracht is tegelijkertijd onze valkuil. Omdat we met zo’n grote groep zijn, kunnen we met een geweldige energie spelen en als één klinken. Maar als dat niet helemaal goed loopt, kan het juist tegen ons werken en bestaat de kans dat het rommelig wordt.”

Op welk(e) punt(en) hebben jullie je het afgelopen jaar het meest kunnen ontwikkelen?
“Eigenlijk hebben we ons op álle fronten verbeterd. Maar het puntige spel van onze blazers en het feit dat iedereen ook volledig mee gaat in het theatrale aspect van het optreden zijn grote verbeteringen.”

Waar denken jullie over drie jaar te staan?
“We hopen over drie jaar op grotere festivals te staan door het gehele land. Door samenwerkingen aan te gaan met Nederlandstalige artiesten hoeven we dan niet alleen maar onze covers te spelen, maar ook ‘eigen nummers’.”

Hoe was het om op de grote(re) podia te spelen?
“Dat was voor ons een geweldige ervaring. In de grotere zalen heb je ook te maken met professionele technici, die voor onze band enorm belangrijk zijn. Zij zorgen ervoor dat onze sound ook goed overkomt op het publiek.”

Wat vinden jullie zelf het sterkste nummer dat jullie gespeeld hebben tijdens jullie deelname aan ‘The Clash’?
Shake Your Tailfeather is een nummer waar we vaak mee afsluiten. Een super swingend nummer waar onze kracht heel goed in naar voren komt. Stevige blazers, gave samenzang, interactie met het publiek en toffe dansjes!”

Hebben jullie bepaalde rituelen/gewoontes voordat jullie gaan optreden?
“Onze secties bereiden zich gezamenlijk voor. De zangers zingen samen in, de blazers stemmen hun instrumenten en de ritmesectie warmen de vingers op. Standaard geeft frontman Frank een motiverende speech, waarmee we onszelf volledig opladen voor de optredens.”

Stel dat jullie ‘The Clash of the Cover Bands Award’ zouden winnen, welk nummer zouden jullie dan kiezen om als single uit te brengen? Wordt het dan een cover of een eigen nummer? En waarom juist dát nummer?
“We zijn van plan om tijdens ‘The Clash’ nog een paar muzikale verrassingen uit de hoed te toveren. Hiermee hopen we de jury te overtuigen van onze kunde en passie voor muziek. Wat we kiezen bij een eventuele winst blijft dus ook nog een verrassing!”

Willen jullie verder nog iets kwijt?
“Muziek maken verbindt mensen. In ‘The Clash’ zijn we niet alleen als bandleden dichter bij elkaar gekomen, maar ook als mens. Dat gaat zelfs verder dan alleen onze eigen band. We kijken graag naar de andere bandjes in de competitie en zoeken contact met hen. We delen allemaal dezelfde passie. En die passie voel je ook bij alle mensen die betrokken zijn bij de organisatie van ‘The Clash’.”


Lees ook de interviews van:
L!NC uit Breda
Homemade Water uit Delft
Cups and Plates uit Middelbeers
7NA uit Enter
Men & a Lady uit Scherpenheuvel (B)
PepperJack uit Weert
CoverUp uit Delft
STEAM uit Olen (B)
Schmimanski uit Enschede
Barking Bruce uit Antwerpen (B)
Maelox uit Groningen
Way Beyond uit Dirksland
SH!ZL uit Tiel
The Joe Cocker Connection uit Antwerpen (B)
Bakkeliet uit Alphen
Rockbaas uit Bussum
Eagles Road uit Luik (B)


Inschrijven
Speel jij in een cover-/tributeband en zijn jullie klaar om de hele Benelux te veroveren? Geef je dan op voor de volgende editie van 'The Clash of the Cover Bands – The BENELUX Edition’! Hier kun je je inschrijven voor de volgende editie van de grootste bandcompetitie van de Benelux! Op deze website vind je meer informatie over deze spectaculaire bandcompetitie.


The Clash of the Cover Bands is powered by:

Artists & Bands Booking Agency Festivalinfo Uw logo ook hier? Podiuminfo Artists & Bands Booking Agency
Uw logo ook hier? David Eden Maxazine EVANS Sound Vision Studio
RockMuZine SONOR Ticketmaster Koch USA Music Import


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands