• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Nieuws

(12/18) Benelux Semi-Finals: Interview Maelox uit Groningen 14-08-2014

The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Semi-Finalists 2013/2014

Het 10e seizoen van 'The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2013/2014' is aanbeland bij de BENELUX Semi-Finals die op zaterdagen 4 en 18 oktober a.s. worden gehouden in het prachtige Podium de Vorstin in Hilversum (main hall). Alle regionale rondes zijn geweest en van alle regio’s hebben de beste en populairste bands zich geplaatst bij de laatste 18 bands die verdeeld over de twee Semi-Finals ook nu weer worden beoordeeld in twee categorieën: vakjury en publieksstemmen. De winnaars én de nummers 2 in beide categorieën plaatsen zich voor de BENELUX Grand Finale die op zaterdag 20 december a.s. wordt gehouden in Nederlands grootste Poppodium 013 in Tilburg (main hall). Hier wordt de muzikale strijd om 'The Clash of the Cover Bands Awards 2013/2014' beslist en worden zowel de vakjury-winnaar als de publiekswinnaar beloond met een cd-contract met videoclip met plugging en distributie in de Benelux én een tour van 20 optredens. Beide winnaars mogen zich ook een jaar lang de beste of populairste coverband van de Benelux noemen.

De 18 bands die zich hebben weten te plaatsen voor de BENELUX Semi-Finals zijn zonder uitzondering van zeer hoog niveau en het zal dan ook de vorm van de dag zijn die bepaalt welke bands er uiteindelijk doorgaan naar de grote finale. Voor zowel de vakjury als het publiek wordt dit een zware klus. Alle bands hebben het afgelopen jaar keihard gewerkt om zowel muzikaal inhoudelijk als ook in hun podiumperformance het aanwezige talent optimaal te ontwikkelen en te benutten en staan nu voor één van de grootste uitdagingen in hun muzikale carrière. Hoe gaan ze om met de druk die een tv-productie met zich meebrengt? Lukt het ze weer om boven zichzelf uit te stijgen? Krijgen ze het publiek ademloos stil met de verplichte ballad, maar weten ze ook het publiek uitzinnig te krijgen? Hoe bereiden zij zich voor? Om u alvast een beetje kennis te laten maken met deze bijzondere topbands zullen we de komende negen weken elke maandag en donderdag voorstellen aan één van de hoofdrolspelers in de eindfase van deze boeiende muzikale strijd om 'The Clash of the Cover Bands Awards 2013/2014'.

Maelox in Metropool HengeloAls 12e band in deze reeks interviews is het woord aan Allround coverband Maelox uit Groningen. Tijdens de Regio-Finale heeft Maelox de 2e prijs bij de vakjury gewonnen en zo een plaats weten te bemachtigen in de 2e BENELUX Semi-Final op zaterdag 18 oktober a.s. in Podium de Vorstin in Hilversum. Het jury-commentaar was: De zevende band van deze finale was 6-mans Allround coverband Maelox uit Groningen. Met spetterende uitvoeringen van nummers als o.a. Locked Out Of Heaven van Bruno Mars, Mercy van Triggerfinger en Bloed Zweet en Tranen van André Hazes toonde de band haar veelzijdigheid. Door een uitgekiende repertoirekeuze wisten de zes podiumbeesten hun muzikale kwaliteiten goed te benutten en met een dynamische presentatie het totaalbeeld optimaal neer te zetten waardoor Maelox in beide categorieën, vakjury en publieksstemmen, hoog wist te scoren. Met uiteindelijk de 2e plaats bij de vakjury plaatste de band zich bij de 18 beste coverbands van de Benelux die in oktober in 2 BENELUX Semi-Finals de muzikale strijd mogen voortzetten om ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2013/2014’.

Allround coverband Maelox uit Groningen

Kunnen jullie je in maximaal 5 zinnen voorstellen?
“Maelox is een allround coverband die al ruim 20 jaar actief is. Met nagenoeg dezelfde bezetting wordt er bij elk optreden met passie en plezier gespeeld. Het uitgebreide repertoire is een mix van klassieke Pop- Rock- Nederpop en aanstekelijke meezingers. Door de afwisseling-samenwerking tussen de zanger en zangeres en samenzang tussen alle bandleden met een rauw gitaarrandje en muzikale keyboardpartijen is het een lust om Maelox live te aanschouwen.
Maelox bestaat uit de energieke zangeres Annemieke van Regteren, zanger Martin Spijkerman, gitarist Sjouke Dijkstra, bassist Johan Kodoatie, drummer Siemon Terpstra en toetsenist Wietze Kuperus.”

Wie zijn jullie muzikale helden? Door wie/wat zijn jullie muziek gaan maken?
“Sowieso is de zangeres enorm fan van Freddie Mercury en verder zijn we fan van gedreven muzikanten en bands zoals Pink Floyd, Queen, Toto, Metallica, Rolling Stones. Doorgaans houden we meer van het stevigere werk.”

Wat voor optredens hebben jullie vooral gedaan tot nu toe en wat is jullie doelstelling?
“We hebben van alles wel gedaan: bruiloften, kroegen, feesttenten en festivals….Doelstelling is absoluutde grotere feesttenten (+ 1000 man publiek). Pompende bruisende vibes, dat vinden we geweldig!”

Hoe vaak treden jullie gemiddeld per jaar op?
“30 x per jaar.”

Wat onderscheidt jullie van andere bands in jullie genre?
“Erg breed repertoire met veel energie, enthousiasme en lol ten gehore brengen. Daarnaast is de klankleur van de meerstemmigheid sterk.”

Hoe stellen jullie de repertoirelijst samen?
“Gezamenlijk nummers voorleggen en uitproberen. Vaak is een 'live-trial' aan de orde: met publiek een nummer spelen geeft het juiste gevoel en dat is niet altijd van tevoren in te schatten in de repetitieruimte.”

Zijn jullie een democratische band of is er een duidelijke hiërarchie?
“Democratisch… waarbij de zangeres de broek aan heeft. ;)”

Hoe benaderen jullie de nummers? Wil je zo dicht mogelijk bij het origineel blijven of hebben jullie de intentie om de nummers een eigen smoel te geven?
“Origineel benaderen met daarom heen een rauw Maelox-jasje. We spelen de nummers graag eerder wat vuiler dan wat smoother, dat voelt voor ons oprechter.”

Is het afgelopen jaar verandering gekomen in deze benadering? Hoe kijken jullie daar nu tegenaan?
“Altijd al zo geweest en John (coach van 'The Clash') heeft het nogmaals bevestigd door aan te geven dat nummers overtuigend moeten worden gespeeld, zodat het publiek gelooft wat je over probeert te brengen.”

De mogelijkheden voor bands om te spelen zijn de afgelopen jaren sterk verminderd en als band moet je steeds meer onderscheidend zijn. Hoe gaan jullie hier mee om?
“We zetten veel social media in, zoals Facebook en Twitter en we hebben een eigen website met daarop nieuwtjes en de agenda. Ook maken we geregeld video’s die we als nieuwe promo’s gebruiken. We proberen zichtbaar en vindbaar te zijn. Tegenwoordig kan het erg snel bergopwaarts en bergafwaarts gaan. Dus je dient constant scherp te zijn, bij de tijd. Dit proberen we ook te doen door continue ons repertoire te verfrissen. Verder zijn we aangesloten bij diverse boekingsbureaus (en staan we open voor alle interesse die in ons getoond wordt).”

Maelox in Metropool HengeloMaelox in Metropool HengeloMaelox in Metropool Hengelo

Hoe zijn jullie tot het besluit gekomen om je in te schrijven voor The Clash of the Cover Bands?
“Zangeres deelde mee dat we mee mochten doen met ‘The Clash. :)  :) ”

Wat heeft The Clash of the Cover Bands tot nu toe voor jullie betekend? Wat zijn de belangrijkste effecten geweest?
“Goede coaching van John (Van den Borne) om de nummers strakker en interessanter te brengen aan publiek, daar heeft hij ons zeker mee geholpen. Ook het eerlijk uitspreken naar elkaar wat beter zou kunnen houdt ons nu meer scherp en dit heeft zeker bijgedragen aan de muzikale ontwikkeling van Maelox.”

Wat zijn voor jullie de voor- en nadelen van het deelnemen aan ‘The Clash’?
Voordelen: optreden op leuke podia, waardering door publiek en positieve reclame (!). We delen de succesverhalen enthousiast op onze Facebook en we zien ons bereik steeds meer toenemen (meer dan 1200 likers!!), dat vinden we he-le-maal geweldig!
Nadelen: financieel levert het op korte termijn niets op en het neemt veel tijd in beslag.

Wat is jullie mooiste herinnering (tot nu toe) in ‘The Clash’?
“Doorgaan naar de Semi-Finals… gekozen door de vakjury.”

De regionale rondes zijn jullie goed doorgekomen. Waar staan jullie ten opzichte van de andere 17 bands in de BENELUX Semi-Finals?
“We zijn competitief waardig met name door performance, veelzijdigheid en samenzang…overige bands zijn kwalitatief allemaal erg interessant om tegen te strijden in deze competitie. Een band behoort het publiek echt te raken, beroeren en dat doen we liever met een nootje vals dan met een foutloos gespeeld nummer zonder ziel. ’t Liefst combineren we het beste van beide werelden uiteraard.”

Kennen jullie je ‘tegenstanders’ in de BENELUX Semi-Finals? En waar denken jullie t.o.v. hen te staan?
“Aantal bands zijn bekend bij ons en hebben we ook geliked op hun Facebookpagina. Het zijn doorgaans erg aardige sympathieke lui. Verder gaan we uit van onze eigen krachten.”

Wat zijn jullie sterke en minder sterke punten?
Sterk: Veelzijdigheid, meerstemmigheid, lol in ons spel, bezieling.
Zwakte: gemiddelde techniek beheersing.

Op welk(e) punt(en) hebben jullie je het afgelopen jaar het meest kunnen ontwikkelen?
“Wij hebben ons het afgelopen jaar voornamelijk op de performance kunnen ontwikkelen. Met volle overtuiging de nummers ten gehore brengen en iedere bandlid de ruimte geven voor haar/zijn kunstje.”

Waar denken jullie over drie jaar te staan?
“Vieren van het 25 jarige jubileum van Maelox en uitbrengen van een eigen cd (eigen muziek of compilatie van gespeelde nummers in afgelopen 25 jaar).”

Hoe was het om op de grote(re) podia te spelen?
“Amazing, dat geeft ons vertrouwen en biedt extra mogelijkheid voor een goede wisselwerking tussen band en publiek.”

Wat vinden jullie zelf het sterkste nummer dat jullie gespeeld hebben tijdens jullie deelname aan ‘The Clash’?
“Bloed, Zweet en Tranen van André Hazes ligt goed bij onze zanger en I Got A Feeling van Black Eyed Peas geeft de kwaliteiten van samenzang goed weer. Ook de funky style versie van I Would Stay van Krezip ligt goed in het gehoor en geeft veel interactie met het publiek.”

Hebben jullie bepaalde rituelen/gewoontes voordat jullie gaan optreden?
“Zekers… niet geschikt voor publicatie… oké 1tje dan: de drummer voorziet de gitarist altijd van armbandjes en vouwt de mouwen van zijn blouse boven ellebooglijn… hierbij wordt er vaak even snel geaaid over zijn genitaliën.”

Stel dat jullie ‘The Clash of the Cover Bands Award’ zouden winnen, welk nummer zouden jullie dan kiezen om als single uit te brengen? Wordt het dan een cover of een eigen nummer? En waarom juist dát nummer?
“Als Maelox ‘The Clash’ wint zullen we met een eigen nummer komen, waarvan er nog vele ‘op de plank’ liggen. Uiteraard eerst weer kijken waarom dan juist dat nummer…”

Willen jullie verder nog iets kwijt?
“Naast Maelox hebben we allemaal een fulltime baan, woning, vrouw, kinderen en een hypotheek… laatstgenoemde willen we allemaal wel kwijt.”

Lees ook de interviews met:
L!NC uit Breda
Homemade Water uit Delft
Cups and Plates uit Middelbeers
7NA uit Enter
Men & a Lady uit Scherpenheuvel (B)
PepperJack uit Weert
CoverUp uit Delft
STEAM uit Olen (B)
Frank & The Silly Symphonies uit Den Haag
Schmimanski uit Enschede
Barking Bruce uit Antwerpen (B)
Way Beyond uit Dirksland
SH!ZL uit Tiel
The Joe Cocker Connection uit Antwerpen (B)
Bakkeliet uit Alphen
Rockbaas uit Bussum
Eagles Road uit Luik (B)

 


Inschrijven
Speel jij in een cover-/tributeband en zijn jullie klaar om de hele Benelux te veroveren? Geef je dan op voor de volgende editie van 'The Clash of the Cover Bands – The BENELUX Edition’! Hier kun je je inschrijven voor de volgende editie van de grootste bandcompetitie van de Benelux! Op deze website vind je meer informatie over deze spectaculaire bandcompetitie.


The Clash of the Cover Bands is powered by:

Uw logo ook hier? USA Music Import David Eden Ticketmaster Koch
Festivalinfo SONOR Maxazine RockMuZine EVANS
Uw logo ook hier? Sound Vision Studio Podiuminfo Artists & Bands Booking Agency Artists & Bands Booking Agency


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands