• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Nieuws

(2/18) BENELUX Semi-Finals: Interview Homemade Water uit Delft 10-07-2014

The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Semi-Finalists 2013/2014

Het 10e seizoen van 'The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2013/2014' is aanbeland bij de BENELUX Semi-Finals die op zaterdagen 4 en 18 oktober a.s. worden gehouden in het prachtige Podium de Vorstin in Hilversum (main hall). Alle regionale rondes zijn geweest en van alle regio’s hebben de beste en populairste bands zich geplaatst bij de laatste 18 bands die verdeeld over de twee Semi-Finals ook nu weer worden beoordeeld in twee categorieën: vakjury en publieksstemmen. De winnaars én de nummers 2 in beide categorieën plaatsen zich voor de BENELUX Grand Finale die op zaterdag 20 december a.s. wordt gehouden in Nederlands grootste Poppodium 013 in Tilburg (main hall). Hier wordt de muzikale strijd om 'The Clash of the Cover Bands Awards 2013/2014' beslist en worden zowel de vakjury-winnaar als de publiekswinnaar beloond met een cd-contract met videoclip met plugging en distributie in de Benelux én een tour van 20 optredens. Beide winnaars mogen zich ook een jaar lang de beste of populairste coverband van de Benelux noemen.

De 18 bands die zich hebben weten te plaatsen voor de BENELUX Semi-Finals zijn zonder uitzondering van zeer hoog niveau en het zal dan ook de vorm van de dag zijn die bepaalt welke bands er uiteindelijk doorgaan naar de grote finale. Voor zowel de vakjury als het publiek wordt dit een zware klus. Alle bands hebben het afgelopen jaar keihard gewerkt om zowel muzikaal inhoudelijk als ook in hun podiumperformance het aanwezige talent optimaal te ontwikkelen en te benutten en staan nu voor één van de grootste uitdagingen in hun muzikale carrière. Hoe gaan ze om met de druk die een tv-productie met zich meebrengt? Lukt het ze weer om boven zichzelf uit te stijgen? Krijgen ze het publiek ademloos stil met de verplichte ballad, maar weten ze ook het publiek uitzinnig te krijgen? Hoe bereiden zij zich voor? Om u alvast een beetje kennis te laten maken met deze bijzondere topbands zullen we de komende negen weken elke maandag en donderdag voorstellen aan één van de hoofdrolspelers in de eindfase van deze boeiende muzikale strijd om 'The Clash of the Cover Bands Awards 2013/2014'.

Homemade Water uit DelftVandaag de 2e band in de serie interviews van de 18 Semi-Finalisten: Homemade Water uit Zuid-Holland. Op 18 mei jl. won Homemade Water de 1e prijs bij de vakjury in de Regio-Finale voor West Nederland in de grote zaal van de Melkweg in Amsterdam. Hiermee heeft deze 5-mans Pop, Rock coverband een plaats verworven in de 2nd BENELUX Semi-Final op zaterdag 18 oktober a.s. in Podium de Vorstin in Hilversum (main hall).

Het oordeel van de vakjury over Homemade Water tijdens de Regio-Finale van The Clash of the Cover Bands luidt:
"Op muzikaal zeer goed niveau en met een hoog entertainmentgehalte speelde 5-mans Pop, Rock coverband Homemade Water uit Delft zich niet alleen naar de 1e plaats bij de vakjury, maar wist zij ook zeer sterk te scoren bij de publieksstemmen. De band heeft de muzikale inhoud om de nummers naar zich toe te trekken zonder dat het ten koste gaat van het origineel. Dit maakt nummers als o.a. 'Feeling Good' van Anthony Newley, 'I Shot The Sheriff' van Bob Marley en 'Lonely Boy' van The Black Keys zeer eigentijds en boeiend. Ook weet Homemade Water de individuele muzikanten de ruimte te geven om te laten horen wat zij in huis hebben en dit optimaal te verwerken in de arrangementen. Niet alleen werd de band uitgeroepen tot ‘Beste coverband' van Regio West Nederland, ook Eline Burger werd uitgeroepen tot beste toetsenist(e) van deze finale en is daarmee genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale op 20 december in Poppodium 013 Tilburg worden uitgereikt aan de beste muzikanten van dit 10e seizoen van The Clash of the Cover Bands."

Pop, Rock coverband Homemade Water uit Delft:

Kunnen jullie je in maximaal 5 zinnen voorstellen?
"Tuurlijk! Wij zijn de Delftse Pop/Rock band Homemade Water. Wij zijn samengesteld uit de vijf (voormalig) studenten aan de TU Delft: 
- Laurens Mensink (vocalist)
- Eline Burger (toetseniste/ 2e vocalist)
- Andrea Forzoni (gitarist)
- Moos Meijer (bassist) 
- Julius van Dis (drummer). 
Wij zijn zo’n 2 jaar geleden via advertenties en via via bij elkaar gekomen zijn inmiddels vaak rockend in Delft omstreken te vinden!"

Wie zijn jullie muzikale helden? Door wie/wat zijn jullie muziek gaan maken?
"We zijn niet geheel eenduidig over onze muzikale helden aangezien we eigenlijk alle vijf een vrij verschillende smaak hebben. Voor de één is bijvoorbeeld Eric Clapton een inspiratie, terwijl dat voor de ander de Arctic Monkeys zijn. Toch zijn we qua muziek toch dichterbij elkaar gekomen en hebben we toch artiesten gevonden die we allemaal geweldig vinden zoals The Black Keys, Red Hot Chili Peppers en vele anderen!"

Wat voor optredens hebben jullie vooral gedaan tot nu toe en wat is jullie doelstelling?
"Tot nu toe hebben we ons vooral gericht op studentenfeesten waar onze frisse en energieke muziek de zaal vaak helemaal los krijgt (wat mede komt door de bezopen staat van de studenten)! Die optredens vallen bij ons veelal het meest in de smaak. Toch hebben ook heel wat andere soorten optredens door het hele land gehad zoals dorpsfeesten, bierbeurzen en meer."

Hoe vaak treden jullie gemiddeld per jaar op?
"Tegenwoordig treden we zo’n 15 keer per jaar op, maar dat aantal begint flink op te lopen! Vooral met de komst van de ontvangstweek in Delft gaat het helemaal los met de boekingen."

Wat onderscheidt jullie van andere bands in jullie genre?
"Wij proberen onze set zo fris, origineel en divers mogelijk te houden. We proberen niet teveel standaard band nummers te spelen, geven nummers vaak een geheel eigen Homemade Water-sausje en we hebben een hele variërende set bestaande uit klassiekers tot splinternieuwe nummers, van rustige nummers als Feeling Good tot Hip Hop en kneiterharde Rock nummers. Maar het belangrijkste is onze energie waarmee we op het podium staan los te gaan!"

Hoe stellen jullie de repertoirelijst samen?
"We proberen heel gestructureerd allemaal een lijstje met voorstellen te maken waar iedereen dan op mag stemmen, alleen gaat het toch vaak dat we gewoon spontaan roepen: “Zullen we die spelen?!!”"

Zijn jullie een democratische band of is er een duidelijke hiërarchie?
"We zijn een soort chaotische democratie. Iedereen heeft zijn zegje en af en toe luisteren we naar elkaar."

Hoe benaderen jullie de nummers? Wil je zo dicht mogelijk bij het origineel blijven of hebben jullie de intentie om de nummers een eigen smoel te geven?
"We kiezen meestal de benadering per nummer. Bij sommige nummers, vooral de nummers die niet vaak door andere bands worden gespeeld, houden we redelijk dicht bij het origineel aan. Terwijl we vaak bij de bekendste nummers het juist heel tof vinden om de boel om te gooien en er een echte Homemade Water-versie van maken."

Is het afgelopen jaar verandering gekomen in deze benadering? Hoe kijken jullie daar nu tegenaan?
"We zijn voorheen toch dichter bij het origineel van de nummers zijn gebleven, maar nu we steeds meer een identiteit beginnen te krijgen willen we die identiteit steeds vaker overdragen op onze nummers en hiermee de originaliteit te vergroten."

De mogelijkheden voor bands om te spelen zijn de afgelopen jaren sterk verminderd en als band moet je steeds meer onderscheidend zijn. Hoe gaan jullie hier mee om?
"Eerlijk gezegd hebben we niet echt meegekregen dat deze mogelijkheden verminderen, vooral omdat we zelf erg aan het groeien zijn in skills en bekendheid. Blijkbaar pakken we dat al redelijk goed aan! We moeten gewoon goed bij onszelf blijven en dan zien we vanzelf wel hoe dat uitpakt."

Homemade Water uit DelftHomemade Water uit DelftHomemade Water uit Delft 

Hoe zijn jullie tot het besluit gekomen om je in te schrijven voor The Clash of the Cover Bands?
"We wilden wel een keer een echt groot doel hebben om naar toe te werken. Hierdoor zouden we echt de motivatie hebben om flink aan onze muziek en performance te werken en onze skills te meten met andere bands. En het is gewoon erg spannend!"

Wat heeft The Clash of the Cover Bands tot nu toe voor jullie betekend? Wat zijn de belangrijkste effecten geweest?
"De belangrijkste effecten zijn toch wel dat we met de band een stuk hechter en echt een team zijn geworden. Daarnaast hebben we ons veel verbeterd op vele vlakken zoals samenspel, podium performance en op dynamisch gebied. We hebben ook veel handige feedback gekregen van The Clash of the Cover Bands en zijn daarmee erg gegroeid!"

Wat zijn voor jullie de voor- en nadelen van het deelnemen aan ‘The Clash’?
"De voordelen zijn optredens op hele toffe locaties (zoals de Melkweg!), meer naamsbekendheid, een hele sterke groei van onze vaardigheden en een manier om onszelf te bewijzen! Veel nadelen zijn er niet, maar als we die moeten noemen is het dat we veel tijd eraan kwijt zijn en vaak serieuzer aan het repeteren zijn, al is dat ook niet altijd slecht om te doen."

Wat is jullie mooiste herinnering (tot nu toe) in ‘The Clash’?
"Dat zal zeker het winnen van de regio west finale in een volle Melkweg zijn!"

De regionale rondes zijn jullie goed doorgekomen. Waar staan jullie ten opzichte van de andere 17 bands in de BENELUX Semi-Finals?
"Het niveau van de band wordt merkbaar steeds hoger aangezien er steeds meer bands zijn afgevallen en we beginnen de spanning steeds meer te voelen. Toch hopen we dat het winnen van de 1e jury prijs bij de Regio-Finale een beetje garantie geeft voor de volgende ronde."

Kennen jullie je ‘tegenstanders’ in de BENELUX Semi-Finals? En waar denken jullie t.o.v. hen te staan?
"Van onze tegenstanders van de Benelux Semi-Finals zijn we er al 2 keer eerder tegengekomen. De sterke bands Way Beyond en Frank & the Silly Symphonies, waarvan dit al de 3e keer wordt dat we Frank & the Silly Symphonies tegenkomen. We kunnen ondertussen wel zeggen dat we vrienden met ze zijn geworden en we hebben zin om weer tegen ze te strijden! Deze enorme band is muzikaal erg sterk en heeft vooral ook een goede kans op de publieksprijs. Wij hopen samen met hen door te gaan door een juryprijs in de wacht te slepen."

Wat zijn jullie sterke en minder sterke punten?
"Onze sterkste punten zijn waarschijnlijk onze diversiteit en de energie en lol waarmee we op het podium staan!Minder sterke punten zijn nu wellicht onze strakheid, maar daar zijn we hard op aan het werken!"

Op welk(e) punt(en) hebben jullie je het afgelopen jaar het meest kunnen ontwikkelen?
"We hebben ons het meest kunnen ontwikkelen op de dynamiek van onze nummers, onze podium performance en onze samenzang."

Waar denken jullie over drie jaar te staan?
"Het is als eerste nog maar te bezien of we over 3 jaar nog bij elkaar zijn. We zitten namelijk allemaal in turbulente tijden door onze studie en wat we erna gaan doen. We hopen over 3 jaar nog bij elkaar te zijn en vooral ook veel eigen nummers op te voeren. En het zou al helemaal mooi zijn als we een cd kunnen uitbrengen en op mooie festivals als Pinkpop kunnen spelen!"

Hoe was het om op de grote(re) podia te spelen?
"Prachtig! Vooral de Melkweg was een geweldige plek om te spelen en dat is toch een podium dat we mooi van ons lijstje af kunnen strepen."

Wat vinden jullie zelf het sterkste nummer dat jullie gespeeld hebben tijdens jullie deelname aan ‘The Clash’?
Dat is moeilijk te zeggen aangezien onze nummers heel variërend zijn, maar als we er eentje moeten noemen is dat waarschijnlijk Beggin’ van Madcon."

Hebben jullie bepaalde rituelen/gewoontes voordat jullie gaan optreden?
"Ja, we doen vaak een yell voordat we gaan optreden. Die gaat zo: HOOOOOOOOOOOOOMADE WATEEEEEERRRRR!!! Hij is vaak vrij awkward om te doen, maar ja, hij hoort er gewoon bij!"

Stel dat jullie ‘The Clash of the Cover Bands Award’ zouden winnen, welk nummer zouden jullie dan kiezen om als single uit te brengen? Wordt het dan een cover of een eigen nummer? En waarom juist dát nummer?
"Als we 'The Clash' zouden winnen zouden we een eigen nummer als single uit willen brengen. Dit zou waarschijnlijk I’m Just Me zijn, het eerste nummer dat we hebben geschreven en waarschijnlijk het beste. Het is een origineel en gek nummer dat het publiek (terwijl ze het vaak voor het eerste horen) los laat gaan!"

Willen jullie verder nog iets kwijt?
"Of we verder nog iets kwijt willen? Nouja... het liefst Moos, onze bassist. Hij laat af en toe van die hele smerige winden in de repetitie ruimte... Niet te harden!"


Lees ook de interviews van:
L!NC uit Breda
Cups and Plates uit Middelbeers
7NA uit Enter
Men & a Lady uit Scherpenheuvel (B)
PepperJack uit Weert
CoverUp uit Delft
STEAM uit Olen (B)
Frank & The Silly Symphonies uit Den Haag
Schmimanski uit Enschede
Barking Bruce uit Antwerpen (B)
Maelox uit Groningen
Way Beyond uit Dirksland
SH!ZL uit Tiel
The Joe Cocker Connection uit Antwerpen (B)
Bakkeliet uit Alphen
Rockbaas uit Bussum
Eagles Road uit Luik (B)


Inschrijven

Speel jij in een cover-/tributeband en zijn jullie klaar om de hele Benelux te veroveren? Geef je dan op voor de volgende editie van 'The Clash of the Cover Bands – The BENELUX Edition’! Hier kun je je inschrijven voor de volgende editie van de grootste bandcompetitie van de Benelux! Op deze website vind je meer informatie over deze spectaculaire bandcompetitie.


The Clash of the Cover Bands is powered by:

David Eden EVANS Koch Artists & Bands Booking Agency Maxazine
Festivalinfo Ticketmaster Artists & Bands Booking Agency USA Music Import SONOR
Sound Vision Studio Podiuminfo Uw logo ook hier? RockMuZine Uw logo ook hier?


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands