• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Nieuws

(6/18) Benelux Semi-Finals: Interview PepperJack uit Weert 24-07-2014

The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Semi-Finalists 2013/2014

Het 10e seizoen van 'The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2013/2014' is aanbeland bij de BENELUX Semi-Finals die op zaterdagen 4 en 18 oktober a.s. worden gehouden in het prachtige Podium de Vorstin in Hilversum (main hall). Alle regionale rondes zijn geweest en van alle regio’s hebben de beste en populairste bands zich geplaatst bij de laatste 18 bands die verdeeld over de twee Semi-Finals ook nu weer worden beoordeeld in twee categorieën: vakjury en publieksstemmen. De winnaars én de nummers 2 in beide categorieën plaatsen zich voor de BENELUX Grand Finale die op zaterdag 20 december a.s. wordt gehouden in Nederlands grootste Poppodium 013 in Tilburg (main hall). Hier wordt de muzikale strijd om 'The Clash of the Cover Bands Awards 2013/2014' beslist en worden zowel de vakjury-winnaar als de publiekswinnaar beloond met een cd-contract met videoclip met plugging en distributie in de Benelux én een tour van 20 optredens. Beide winnaars mogen zich ook een jaar lang de beste of populairste coverband van de Benelux noemen.

De 18 bands die zich hebben weten te plaatsen voor de BENELUX Semi-Finals zijn zonder uitzondering van zeer hoog niveau en het zal dan ook de vorm van de dag zijn die bepaalt welke bands er uiteindelijk doorgaan naar de grote finale. Voor zowel de vakjury als het publiek wordt dit een zware klus. Alle bands hebben het afgelopen jaar keihard gewerkt om zowel muzikaal inhoudelijk als ook in hun podiumperformance het aanwezige talent optimaal te ontwikkelen en te benutten en staan nu voor één van de grootste uitdagingen in hun muzikale carrière. Hoe gaan ze om met de druk die een tv-productie met zich meebrengt? Lukt het ze weer om boven zichzelf uit te stijgen? Krijgen ze het publiek ademloos stil met de verplichte ballad, maar weten ze ook het publiek uitzinnig te krijgen? Hoe bereiden zij zich voor? Om u alvast een beetje kennis te laten maken met deze bijzondere topbands zullen we de komende negen weken elke maandag en donderdag voorstellen aan één van de hoofdrolspelers in de eindfase van deze boeiende muzikale strijd om 'The Clash of the Cover Bands Awards 2013/2014'.

PepperJack in Effenaar EindhovenAls 6e band van de serie interviews stelt vandaag Rock coverband PepperJack uit Weert zich aan u voor. De vakjury over deze vakjury-winnaar van de Regio-Finale van Zuid Nederland: Het muzikale hoogtepunt van deze boeiende Regio-Finale werd achteraf gezien gebracht door de negende en laatste band 5-mans Rock coverband PepperJack uit Weert. Met een uitstekende repertoirekeuze waarin de muzikale kwaliteiten optimaal konden worden benut, werd een enorm hoog niveau gehaald. Nummers als o.a. een stevig verrockte versie van Papa Don’t Preach van Madonna, Love Is A Battlefield van Pat Benatar en een zeer intieme en gevoelige uitvoering van Watch Over You van Alter Bridge werden technisch tot in de perfectie gespeeld en daagden de leadzangeres een aantal keren uit om uit haar comfortzone te treden, wat haar overigens uitstekend lukte. Unaniem door de vakjury gekozen tot ‘Beste coverband van Zuid Nederland’ staat PepperJack op zaterdag 4 oktober a.s. in de 1st BENELUX Semi-Final in Podium de Vorstin in Hilversum. Hier strijden negen regionale winnaars tegen elkaar om een plaats te bemachtigen in de BENELUX Grand Finale waar wordt gestreden om ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2013/2014’ met de daarbij behorende hoofdprijzen: een cd-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux. Gitarist Roel Schlijper en zangeres Jorinne van Laer werden door de vakjury uitgeroepen tot respectievelijk beste gitarist en vocalist(e) van deze finale en zijn hiermee genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale in 013 Tilburg worden uitgereikt aan de beste muzikanten van deze 10e The Clash-editie.

Rock coverband PepperJack uit Weert

Kunnen jullie je in maximaal 5 zinnen voorstellen?
“Wij zijn een groep jeugdigen, althans zo voelen wij ons, die er veel plezier aan beleven om Rockmuziek te maken. Wij willen graag laten zien dat wij enorm veel plezier hebben in hetgeen wij aan het publiek laten zien. PepperJack komt uit Weert en bestaat uit Jorinne van Laer op zang, Roel Schlijper op gitaar, Carlos Metten op gitaar en achtergrond zang, Frank de Groot op basgitaar en achtergrond zang en Randy van Veen op de ketels.”

Wie zijn jullie muzikale helden? Door wie/wat zijn jullie muziek gaan maken?
“Echte ‘helden’ hebben we niet, maar onze voorkeur gaat absoluut uit naar de rockers uit de jaren 90, zoals Guns n’ Roses / Pearl Jam / Guano Apes. Maar we maken graag uitstapjes naar de jaren ‘80 en de hedendaagse muziek.”

Wat voor optredens hebben jullie vooral gedaan tot nu toe en wat is jullie doelstelling?
“Veelal optredens in de lokale horeca gelegenheden en enkele festivals. Regelmatig spelen met nog steeds het plezier voorop.”

Hoe vaak treden jullie gemiddeld per jaar op?
“Tussen de 10 en 15 keer per jaar.”

Wat onderscheidt jullie van andere bands in jullie genre?
“Wij denken dat het plezier wat wij op het podium hebben en uitstralen een groot verschil zijn met menig andere bands. We proberen uiteraard zo goed mogelijk te spelen, maar we willen wel dat er iets gebeurt op het podium. Het oog wil immers ook wat.”

Hoe stellen jullie de repertoirelijst samen?
“Over het algemeen ontstaan de ideeën onder het genot van een biertje in de kroeg. Een lijst van circa 68 nummers levert dan op een nuchter moment wel 1 of 2 nummers op welke daadwerkelijk de ronde halen.”

Zijn jullie een democratische band of is er een duidelijke hiërarchie?
“Natuurlijk drukt iedereen z’n/haar stempel, maar als er iets is wat iemand per se niet wilt doen, gaan we het ook niet eens proberen. Covers van Justin B zullen het in ieder geval niet gaan worden, hier zijn we het unaniem over eens.”

Hoe benaderen jullie de nummers? Wil je zo dicht mogelijk bij het origineel blijven of hebben jullie de intentie om de nummers een eigen smoel te geven?
“Sommige nummers, met name de solo’s, moet je gewoon doen als het origineel. Als 99% van het publiek de solo van een nummer mee kan neuriën, dan moet je deze gewoon spelen zoals het hoort. Daarnaast hebben we ook een aantal nummers die we in een PepperJack-jasje gegoten hebben. Denk hierbij aan jaren ‘80 synthesizer nummers die verrockt zijn.”

Is het afgelopen jaar verandering gekomen in deze benadering? Hoe kijken jullie daar nu tegenaan?
“Eigenlijk hebben we vanaf het moment dat we deze bezetting hebben de neuzen dezelfde kant op staan.”

De mogelijkheden voor bands om te spelen zijn de afgelopen jaren sterk verminderd en als band moet je steeds meer onderscheidend zijn. Hoe gaan jullie hier mee om?
“Wij proberen ons met name in onze regio goed in de kijker te spelen. Hier komen vanzelf diverse gigs uit voort. Als je er maar voor zorgt dat hetgeen je doet ook goed is. De mensen welke je boeken, verdienen waar voor hun geld.”

PepperJack in Effenaar EindhovenPepperJack in Effenaar EindhovenPepperJack in Effenaar Eindhoven

Hoe zijn jullie tot het besluit gekomen om je in te schrijven voor The Clash of the Cover Bands?
“Vrij nuchter met het idee om iets meer exposure te krijgen en om eens buiten onze regio te kunnen spelen. Niet rekening ermee houdende dat het ons meer heeft gebracht dan wij hadden durven dromen.”

Wat heeft The Clash of the Cover Bands tot nu toe voor jullie betekend? Wat zijn de belangrijkste effecten geweest?
“We hebben enorm veel aandacht gehad van de plaatselijke media/facebook. Er zijn ook al diverse gigs/aanvragen uit voort gekomen.”

Wat zijn voor jullie de voor- en nadelen van het deelnemen aan ‘The Clash’?
“Nadelen: Het zijn altijd erg lange/vermoeiende dagen en tot nog toe kost het ons meer dan het ons opbrengt.
Voordelen: Media-aandacht. Positieve kritiek. Uitbreiding van de muzikaal sociale contacten."

Wat is jullie mooiste herinnering (tot nu toe) in ‘The Clash’?
“Het winnen van de Regio-Finale Zuid Nederland natuurlijk!”

De regionale rondes zijn jullie goed doorgekomen. Waar staan jullie ten opzichte van de andere 17 bands in de BENELUX Semi-Finals?
“Waar wij staan? Wij gaan gewoon kei-veel lol hebben en mochten we verder komen dan horen wij dat op de desbetreffende dag zelf.”

Kennen jullie je ‘tegenstanders’ in de BENELUX Semi-Finals? En waar denken jullie t.o.v. hen te staan?
“Voorafgaand aan de vorige rondes werd er wel eens wat research gedaan, wat uiteindelijk alleen maar zorgt voor onnodige stress. Elke band kan eens een ‘mindere’ performance hebben, maar een band kan ook eens een uitzonderlijke ‘goeie’ dag hebben. De finales zijn doorgaans een momentopname. Moge de beste winnen!”

Wat zijn jullie sterke en minder sterke punten?
“Sterk: wij hebben enorm veel plezier in hetgeen we doen.
Minder sterk: hierdoor worden we misschien soms té enthousiast.”

Op welk(e) punt(en) hebben jullie je het afgelopen jaar het meest kunnen ontwikkelen?
“Bühne-performance/samenspel.”

Waar denken jullie over drie jaar te staan?
“In ieder geval niet op Pinkpop, daar zijn ze niet zo van de coverbands.”

Hoe was het om op de grote(re) podia te spelen?
“Ieder bandlid heeft het gelukkig al eens eerder mee mogen maken, maar het blijft een enorme KICK natuurlijk!”

Wat vinden jullie zelf het sterkste nummer dat jullie gespeeld hebben tijdens jullie deelname aan ‘The Clash’?
“Wellicht 1 van de 80’s nummers welke we voorzien hebben van een PepperJack-sausje.”

Hebben jullie bepaalde rituelen/gewoontes voordat jullie gaan optreden?
“Wij heffen voor een optreden altijd 1 glas alcoholvrij bier met z’n allen. Ha ha!”

Stel dat jullie ‘The Clash of the Cover Bands Award’ zouden winnen, welk nummer zouden jullie dan kiezen om als single uit te brengen? Wordt het dan een cover of een eigen nummer? En waarom juist dát nummer?
“Wellicht een cover, daar wij geen eigen nummers hebben. Welke? Daar hebben wij nog geeneens over nagedacht. Eerst maar eens zien dat we verder komen, toch?”

Willen jullie verder nog iets kwijt?
“Wij hebben nu al superveel zin in 4 oktober! En als het aan ons ligt zien we elkaar op 20 december nog een keer!”


Lees ook de interviews van:
L!NC uit Breda
Homemade Water uit Delft
Cups and Plates uit Middelbeers
7NA uit Enter
Men & a Lady uit Scherpenheuvel (B)
CoverUp uit Delft
STEAM uit Olen (B)
Frank & The Silly Symphonies uit Den Haag
Schmimanski uit Enschede
Barking Bruce uit Antwerpen (B)
Maelox uit Groningen
Way Beyond uit Dirksland
SH!ZL uit Tiel
The Joe Cocker Connection uit Antwerpen (B)
Bakkeliet uit Alphen
Rockbaas uit Bussum
Eagles Road uit Luik (B)


Inschrijven
Speel jij in een cover-/tributeband en zijn jullie klaar om de hele Benelux te veroveren? Geef je dan op voor de volgende editie van 'The Clash of the Cover Bands – The BENELUX Edition’! Hier kun je je inschrijven voor de volgende editie van de grootste bandcompetitie van de Benelux! Op deze website vind je meer informatie over deze spectaculaire bandcompetitie.


The Clash of the Cover Bands is powered by:

Festivalinfo Podiuminfo RockMuZine SONOR Sound Vision Studio
David Eden Koch EVANS Uw logo ook hier? Maxazine
Ticketmaster Artists & Bands Booking Agency USA Music Import Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands